App voor Android en IPhone om te testen of je internetconnectie open staat voor VoIP

Kijk dat is nou nog eens handig. Gewoon een tool die voor je uitzoekt of het gaat werken of niet. Vooral of je 3G provider wel VoIP wil laten toestaan. Geinitieerd door een groep die staat voor een open Internet. Dat klinkt niet gek. De app werkt in ieder geval en is hier te vinden: open.internet.nl

Het project Open Internet NL onderzoekt of vaak gebruikte internettoepassingen als VOIP (SIP en Skype), Whatsapp (XMPP), Youtube, Bittorrent 
en Spotify geblokkeerd of geshaped worden door  mobiele of vaste internetproviders. Vanuit Internet Society Nederland is hiervoor de Open Internet App ontwikkeld waarmee dit blokkeren inzichtelijk wordt gemaakt. Hiermee wil Internet Society Nederland de maatschappelijk discussie over de transparantie van internetproviders in Nederland op gang brengen.

Door middel van de App wil Open Internet wil zoveel mogelijk gebruikers op een laagdrempelige manier een aantal tests laten uitvoeren. Het doel is om zoveel mogelijk gebruikers te bereiken omdat dan de kans het grootst is dat er een echte discussie maatschappelijk ontstaat.

De toepassingen die voor monitoring in aanmerking komen zijn: VOIP (SIP en Skype), Whatsapp (XMPP), Youtube, Bittorrent 
en Spotify. En de daarmee samenhangende protocollen RTSP, DNS, RTP en RTCP.

Het project krijgt twee apps, een voor iOS en een voor Android die onderdeel uitmaken van een framework waar allerlei tests in gehangen kunnen worden. Met de apps kan iedereen met een soort speedtest de openheid van zijn internetverbinding analyseren. Na de test wordt de deelnemer uitgenodigd de resultaten te uploaden naar de centrale database. De resultaten zijn deels direct zichtbaar.

De opzet als framework zorgt ervoor dat de apps steeds weer nieuwe tests kunnen uitvoeren, en dat ook deskundige buitenstaanders nieuwe tests kunnen bijdragen.

Livegang van de app is gepland op 22 november 2012, tijdens het 15-jarig jubileum van de Internet Society Nederland.

Over Wilco Steenbergen accountmanager Voip & Data Adfocom Automatisering

Een Swyx-o-holic is iemand met de overtuiging dat SwyxWare een superieur systeem is. Dat alle andere systemen slechts een schaduw van de zuivere programmeercode zijn. De overtuiging is gebaseerd op een document genaamd "SwyxWare.pdf '. De echte Swyx-o-holic is er van overtuigd dat op een dag het ware pad van programmeren gevonden wordt en na deze openbaring zullen er nooit meer enige bugs in software te vinden zijn. Anderen zijn er van overtuigd dat het gewoon een systeem is waar telefoongesprekken beter mee gevoerd kunnen worden....
Dit bericht werd geplaatst in Uncategorized en getagged met , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s