Foutmelding: Swyx cannot create a secure channel / Kan geen beveiligd kanaal naar de server maken.

Een foutmelding die we vaker terug horen op de helpdesk is de melding dat de SwyxIt client een foutmelding geeft: Swyx cannot create a secure channel / Kan geen beveiligd kanaal naar de server maken:

SwyxIt! Cannot create a secure channel to the server De reden hiervan is dat sinds Swyxware 2011 Secure Real-time Transport Protocol  (=SRTP) toegevoegd is. Hiermee kunnen VoIP gesprekken van encryptie voorzien worden waardoor deze niet af te luisteren is door derden. Beide kanten zender en ontvanger moeten SRTP ondersteunen. Voor het encryptie algoritme wordt de tijd als referentie gebruikt. Als de tijd  te veel afwijkt volgt deze foutmelding. Deze is simpel op te lossen door de tijd goed te zetten. Gebruikers waarvan de computer onderdeel van het netwerk domein uitmaken dienen hun Netwerkbeheerder daar op te wijzen. Die computers synchroniseren namelijk met de netwerkserver en indien deze de tijd niet goed heeft staan kun je als gebruiker daar niets aan veranderen.

Maakt je computer echter geen onderdeel uit van het domein dan kun je via Instellingen, datum en tijd op tabblad Internettijd:

Datum en tijd instellingen tabblad internettijd

Kiezen voor de knop instellingen wijzigen:

Internettijd instellen

Zorg dat het vinkje bij aan staat bji Klok met een internettijdserver synchroniseren, kies een time server uit en laat je tijd bijwerken. Er van uitgaande dat de Swyxbeheerder de Swyx server ook met een time server laat synchroniseren zal de foutmelding nu weg moeten zijn.

Over Wilco Steenbergen accountmanager Voip & Data Adfocom Automatisering

Een Swyx-o-holic is iemand met de overtuiging dat SwyxWare een superieur systeem is. Dat alle andere systemen slechts een schaduw van de zuivere programmeercode zijn. De overtuiging is gebaseerd op een document genaamd "SwyxWare.pdf '. De echte Swyx-o-holic is er van overtuigd dat op een dag het ware pad van programmeren gevonden wordt en na deze openbaring zullen er nooit meer enige bugs in software te vinden zijn. Anderen zijn er van overtuigd dat het gewoon een systeem is waar telefoongesprekken beter mee gevoerd kunnen worden....
Dit bericht werd geplaatst in Uncategorized en getagged met , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s