Swyx op Mac

Gezien de vele telefoon platforms waar Swyx oplossingen voor heeft volgt onvermijdelijk de vraag hoe zit dat dan met de werkplek OS. Eigenlijk is alles wat de klok slaat Windows. Er bestaat voor de Mac dan ook geen Swyx client. Natuurlijk kan een SIP client prima fungeren als endpoint in een Swyx centrale. Maar dan mis je wel alle mooie features en mogelijkheden die een SwyxIt! client wel bieden.

SwyxIt op Apple in Coherence

Toch zijn er mogelijkheden. Dat vergt wat creativiteit.

Omdat native op Mac geen client beschikbaar is zul je dus uit moeten wijken naar een Windows OS die desktops of applicaties aanbieden. Dat kan natuurlijk door simpelweg Windows Terminal services te gebruiken, mooier en beter is natuurlijk om gebruik te maken van applicatie- of dekstop virtualisatie. Ongetwijfeld heb je vanaf je Mac je eigen voorkeur voor een virtualisatie platform. Hier hebben we gekozen voor Parallels desktop voor de Mac. Uiteraard wordt er gebruik gemaakt van een virtuele netwerkkaart uit het eigen segment en wordt de USB adapter gekoppeld.

Niet onbelangrijk: Het oppoppen van het SwyxIt! venster hebben wij niet voor elkaar gekregen, de Popup van de ballonhint wel werkt wel:

Ballonhint bij inkomende gesprekken Swyx op Mac

Gijs hartelijk dank voor het aanleveren van de gevraagde informatie voor deze post!

Over Wilco Steenbergen accountmanager Voip & Data Adfocom Automatisering

Een Swyx-o-holic is iemand met de overtuiging dat SwyxWare een superieur systeem is. Dat alle andere systemen slechts een schaduw van de zuivere programmeercode zijn. De overtuiging is gebaseerd op een document genaamd "SwyxWare.pdf '. De echte Swyx-o-holic is er van overtuigd dat op een dag het ware pad van programmeren gevonden wordt en na deze openbaring zullen er nooit meer enige bugs in software te vinden zijn. Anderen zijn er van overtuigd dat het gewoon een systeem is waar telefoongesprekken beter mee gevoerd kunnen worden....
Dit bericht werd geplaatst in Uncategorized en getagged met , , . Maak dit favoriet permalink.

2 reacties op Swyx op Mac

  1. Hallo Wilco,

    In tegenstelling tot wat je schrijft werkt het op poppen van de SwyxIt cliënt prima… dit is alleen erg moeilijk om statisch te laten zien.

    Dus alle functionaliteiten die op een volledige Windows machine mogelijk zijn, zijn ook mogelijk op de Apple…🙂

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s