sRTP Veilig met SIP communiceren

encryptionEerder blogde ik al dat er steeds vaker en makkelijkere tools verschijnen om SIP gesprekken af te luisteren (https://swyxoholic.nl/?s=srtp). Met de introductie van Swyxware 2011 kan daar wat aan gedaan worden. Vanaf deze versie is er sRTP die de gesprekken versleuteld met (pre-)shared keys. De verschillende devices moeten dit uiteraard kunnen ondersteunen. Alle recente Swyx devices en software doet dit uiteraard.

Realiteit, de buitenwereld is lang niet altijd al zover. Koppeling met de buitenwereld of met centrales van concullega’s kunnen derhalve wel eens transparant gaan. SRTp werkt dus alleen als alle koppelpunten dat ook ondersteunen van point-to-point in dat gesprek. Helaas zijn er nog weinig SIP providers die dat ondersteunen.

Over Wilco Steenbergen accountmanager Voip & Data Adfocom Automatisering

Een Swyx-o-holic is iemand met de overtuiging dat SwyxWare een superieur systeem is. Dat alle andere systemen slechts een schaduw van de zuivere programmeercode zijn. De overtuiging is gebaseerd op een document genaamd "SwyxWare.pdf '. De echte Swyx-o-holic is er van overtuigd dat op een dag het ware pad van programmeren gevonden wordt en na deze openbaring zullen er nooit meer enige bugs in software te vinden zijn. Anderen zijn er van overtuigd dat het gewoon een systeem is waar telefoongesprekken beter mee gevoerd kunnen worden....
Dit bericht werd geplaatst in Uncategorized en getagged met , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s