Zomertijd – Daylight saving time

Zo nu en dan komt de vraag voorbij waarom de tijd op de telefoons afwijken van die van de PC. De tijd op de telefoons worden gesynchroniseerd met de tijd van Swyx server. Iets wat logisch is vanuit het perspectief van een telefooncentrale die de tijd voor alle toestellen bepaald. Als de server zelf echter niet met de andere servers in het netwerk hun tijd synchroniseren onstaan er tijdsverschillen tussen pc’s en telefoons. Het verdient daarom altijd de aanbeveling om gebruik te maken van SNTP (Network Time Protocol) zie http://www.swyx-forum.com/community/Default.aspx?tabid=207 voor meer informatie daarover.

Met het ingaan van de zomertijd gaat het op de toestellen gesynchroniseerd met de server met de huidige Swyx versies goed. Het kan zijn dat u echter gebruikt maakt van een oudere server versie (6.0x) waar reeds bekende bugs gerelateerd aan daylight saving time in zaten. Het verdient dan de aanbeveling te upgraden naar nieuwere versies indien u over (SUS) Swyx Update Services beschikt. Of op zijn minst de meest recente maintenance packs te installeren: Swyx knowledge base article kb3599

Edit: “Iets te vroeg gejuigd😦 ook dit jaar zijn er blijkbaar toch nog daylight saving time problemen getuige deze thread op Swyx-forum.com: http://www.swyx-forum.com/community/Forums/tabid/54/forumid/-1/threadid/11331/scope/posts/Default.aspx)

Over Wilco Steenbergen accountmanager Voip & Data Adfocom Automatisering

Een Swyx-o-holic is iemand met de overtuiging dat SwyxWare een superieur systeem is. Dat alle andere systemen slechts een schaduw van de zuivere programmeercode zijn. De overtuiging is gebaseerd op een document genaamd "SwyxWare.pdf '. De echte Swyx-o-holic is er van overtuigd dat op een dag het ware pad van programmeren gevonden wordt en na deze openbaring zullen er nooit meer enige bugs in software te vinden zijn. Anderen zijn er van overtuigd dat het gewoon een systeem is waar telefoongesprekken beter mee gevoerd kunnen worden....
Dit bericht werd geplaatst in Uncategorized en getagged met , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s