Een 14+ nummer (140172) om de gemeente te bellen?

Sinds enkele jaren kun je gemeenten in Nederland bellen voor al je vragen met 14 gevolgd door het kengetal (zie: http://www.antwoord.nl/producten,14-netnummer). Bijvoorbeeld Rotterdam bellen kan met 14010 en Amsterdam met 14020. Handig toch zou je zeggen? Ja op zich wel maar… dan moet  het ook wel overal vandaan werken. Zeker als gemeenten zich volledig achter een 14+ nummer gaan verschuilen en alle andere nummers verzwijgen.

Want ooit wel eens 140172 (Gemeente Alphen aan den Rijn) vanuit het buitenland proberen te bellen? Wat dan als blijkt dat alleen KPN-Getronics platform 14+ doorschakelingen afhandeld? (Bron: http://www.antwoord.nl/binaries/antwoord/pdf/analyseren-goede-werking-14–netnummer-antwoord–_.pdf)

En dan VoIP je snapt het al… Bij uitstek een techniek die het dure KPN-Getronics platform omzeilt. Zelfs KPN dochter XS4All staat met haar VoiP dienst met naam en toenaam genoemd op de Amsterdamse site als platform waarvandaan je 14020 niet kunt bellen (bron: http://www.amsterdam.nl/algemene_onderdelen/contact/bel_14_020/). Alhoewel XS4All zelf al weer een truuk heeft vrijgegeven waarmee het dan toch zou moeten werken: http://www.xs4all.nl/klant/helpdesk/bellen/geennummer.php.

Dus wat te doen als beheerder van een organisatie die met VoIP belt maar waarvan de kans zeer groot is dat 14+ nummers niet gebeld kunnen worden? En als je VoIP provider geen trukendoos hiervoor biedt? Tsja, misschien kom je weg met een nummerreplacement of routering en een outbreak van 1 ISDN lijn die aangesloten zit op het KPN-Getronics platform. Anders? Helaas, jij kunt de wereld ook niet veranderen.

Helaas heeft onze overheid zich laten verleiden door een grote landelijke provider om voor een systeem te kiezen wat naarmate de wereld aan het veranderen is in steeds meer situaties onbereikbaar is. En voorlopig komt daar nog geen verandering in.

Over Wilco Steenbergen accountmanager Voip & Data Adfocom Automatisering

Een Swyx-o-holic is iemand met de overtuiging dat SwyxWare een superieur systeem is. Dat alle andere systemen slechts een schaduw van de zuivere programmeercode zijn. De overtuiging is gebaseerd op een document genaamd "SwyxWare.pdf '. De echte Swyx-o-holic is er van overtuigd dat op een dag het ware pad van programmeren gevonden wordt en na deze openbaring zullen er nooit meer enige bugs in software te vinden zijn. Anderen zijn er van overtuigd dat het gewoon een systeem is waar telefoongesprekken beter mee gevoerd kunnen worden....
Dit bericht werd geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s