Bellen via een GSM-Box = duur, bel slim via internet

Om de kosten voor gesprekken te drukken wordt al jaren volop gebruik gemaakt van een GSM Gateway (In de volksmond: GSM-boxen of SIM-boxen genoemd). Bijna alle traditionele centrales maakten hier al gebruik van. Voor Voip is dit echter een dure(!) oplossing. Slim bellen via internet naar een GSM is namelijk goedkoper dan bellen van GSM naar GSM. De oplettende VoIP beller zal daarom geen gebruik meer maken van zo’n GSM box.

VoIP en GSM Box

VoIP en GSM Box

Er zijn uitzonderingen:

  1. Als u een dure VoIP provider gebruikt, zal deze te veel geld rekenen voor het bellen via internet naar GSM. De oplossing is dan simpel: Maak gebruik van een goedkopere provider. De dienst ‘bellen’ die wordt geleverd is bij een goedkopere provider namelijk exact hetzelfde met de zelfde techniek en protocollen als bij een duurdere provider.
  2. Waar onderling zakelijk bellen afgekocht is in het contract belt men gratis binnen de zakelijke bundel naar elkaar. Zelfs slim bellen via internet kan niet tegen gratis op. Dus blijft de GSM-Box voor onderling bellen inzetbaar.

Over Wilco Steenbergen accountmanager Voip & Data Adfocom Automatisering

Een Swyx-o-holic is iemand met de overtuiging dat SwyxWare een superieur systeem is. Dat alle andere systemen slechts een schaduw van de zuivere programmeercode zijn. De overtuiging is gebaseerd op een document genaamd "SwyxWare.pdf '. De echte Swyx-o-holic is er van overtuigd dat op een dag het ware pad van programmeren gevonden wordt en na deze openbaring zullen er nooit meer enige bugs in software te vinden zijn. Anderen zijn er van overtuigd dat het gewoon een systeem is waar telefoongesprekken beter mee gevoerd kunnen worden....
Dit bericht werd geplaatst in Uncategorized en getagged met , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s