Storingsdienst en contracten

Een van onze klanten had een heel herkenbare behoefte:

“Bepaalde klanten hebben onderhoudscontracten. Dergelijke onderhoudscontracten hebben recht op 24 uurs support, en per contract is een onderhoudsmonteur gekoppeld. Vraag is hoe zijn deze contracten eenvoudig te koppelen aan monteurs, waarbij wijzigingen eenvoudig zijn aan te brengen buiten het script en Swyx om. Daar komt bij dat monteurs indien nodig zelf het doorschakelnummer aan moeten kunnen passen vanaf een willekeurige telefoon, ze kunnen onverwachts verhinderd zijn en dan zal een collega de storingsdienst moeten waarnemen.”

Swyx Scripting mogelijkheden met de GSE bieden natuurlijk uitkomst voor dit soort vragen. Daarmee hebben we een oplossing kunnen bouwen voor deze relatie. Globaal komt deze er op neer:

  1. Klanten kunnen bellen naar het storingsdienstnummer en kunnen daar hun contractnummer vanaf hun telefoon op basis van DTMF doorgeven. Dit nummer wordt in een referentie bestand/database gecontroleerd en de daaraan gekoppelde storingsdienst monteur wordt gebeld op al zijn aangemelde telefoons. Tevens is in het script gewaarborgd dat meerdere dummy users verschillende ‘anouncements’ kunnen gebruiken.
  2. Het externe bestand/database met contractnummers en gekoppelde storingsdienst monteurs kan door de klant met hun eigen geprefereerde software worden aangepast.
  3. Monteurs kunnen inbellen en zich onderscheidend van klanten identificeren met een pincode waarbij zij op basis van DTMF wijzigingen kunnen doorvoeren in de gekoppelde storingsdienstnummers. Uitgangspunt daarvan is dat vanaf elke telefoon deze wijzigingen gedaan kunnen worden.

Zoals altijd met goede producten het kostte meer tijd de behoefte goed uit te schrijven op papier dan de oplossing met Swyx Scipting te verwerzenlijken.

Over Wilco Steenbergen accountmanager Voip & Data Adfocom Automatisering

Een Swyx-o-holic is iemand met de overtuiging dat SwyxWare een superieur systeem is. Dat alle andere systemen slechts een schaduw van de zuivere programmeercode zijn. De overtuiging is gebaseerd op een document genaamd "SwyxWare.pdf '. De echte Swyx-o-holic is er van overtuigd dat op een dag het ware pad van programmeren gevonden wordt en na deze openbaring zullen er nooit meer enige bugs in software te vinden zijn. Anderen zijn er van overtuigd dat het gewoon een systeem is waar telefoongesprekken beter mee gevoerd kunnen worden....
Dit bericht werd geplaatst in Uncategorized en getagged met , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s