SwyxIt Skin editor/aanpassen van de softwareclient (3)

In vervolg op de SwyxIt Skin editor  artikelen wil ik eens dieper in gaan op het eenvoudig te gebruiken krachtige SwyxIt! Web Extension object. Dit object is eigenlijk een internet explorer object in je SwyxIt! Skin. Met internet explorer kun je natuurlijk webpagina’s browsen, maar scripting is uiteraard ook één van de ideeën. Daarvoor moet je natuurlijk wel de nodige programmeer kennis in huis hebben. Maar zonder die kennis zijn er natuurlijk wel zaken te bedenken die te realiseren en waarvoor programmeerkennis in gehuurd kan worden, denk b.v. eens aan:

1) Als de “deurpost” belt (toestel xxx), zodra iemand op de knop drukt, alleen dan moet er een videofeed gestart worden…
2) Elk telefoontje dat binnenkomt moet óók in ons database systeem een registratie van plaatsvinden
3) etc.

Maar ook zonder kennis van scripting kunnen we hele handige zaken realiseren. Zelf gebruik ik graag www.nummerzoeker.com om op te zoeken wie achter welk telefoonnummer zit. Niets mooiers natuurlijk als je dit in SwyxIt! Web Extension weet te verwerken met de volgende url:
http://www.nummerzoeker.com/index.php?phone=%SelLinePeernumberPublicFormat%&search=Zoeken&seq=1

%SelLinePeernumberPublicFormat% is een variabele die gevuld wordt door Swyx. Door deze op de event van alle inkomende gesprekken te laten activeren (zie eigenschappen van het Web extension object) zal bij elk binnenkomend gesprek nummerzoeker.com het binnenkomende nummer zoeken en de gewenste informatie laten zien:

SwyxIt! Nummerzoekerskin

SwyxIt! Nummerzoekerskin

Datzelfde “truukje” kan natuurlijk ook prima uitgevoerd worden met Google maps. Ooit wel eens een telefoonnummer gezocht in Google Maps. Bedrijven worden dan prima teruggevonden. De gebruikte URL in SwyxIt! is dan als volgt:
http://maps.google.nl/maps?f=q&hl=nl&geocode=&q=%SelLinePeernumberPublicFormat%&mrt=yp&ie=UTF8&t=h&z=16&iwloc=A

Adfocom Swyxit!Skin

Adfocom Swyxit!Skin

Zie ook:

Over Wilco Steenbergen accountmanager Voip & Data Adfocom Automatisering

Een Swyx-o-holic is iemand met de overtuiging dat SwyxWare een superieur systeem is. Dat alle andere systemen slechts een schaduw van de zuivere programmeercode zijn. De overtuiging is gebaseerd op een document genaamd "SwyxWare.pdf '. De echte Swyx-o-holic is er van overtuigd dat op een dag het ware pad van programmeren gevonden wordt en na deze openbaring zullen er nooit meer enige bugs in software te vinden zijn. Anderen zijn er van overtuigd dat het gewoon een systeem is waar telefoongesprekken beter mee gevoerd kunnen worden....
Dit bericht werd geplaatst in Uncategorized en getagged met , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s