Sip client voor de IPhone test over 3G en Wifi

In het kader van 3G en Wifi bellen met een IPhone is een goede SIP client onmisbaar. Wederom met dank aan Arno hieronder zijn verslag en bevindingen:

Ik heb vele sip clients getest waaronder;

  • Media5 VOIP
  • iSIP
  • acrobits
  • Groundwire
  • Bria

Media5 VOIP – Functioneert maar niet 100% stabiel qua spraak kwaliteit, ook bij in slaapstand van iPhone komen inkomende gesprekken niet aan. Dit omdat de client zich dan heeft aangemeld.

iSIP – Ben ik gauw mee gestopt omdat kwaliteit van het geluid bedroevend was, en over vpn was een vastloper normaal. Ook het background gedeelte werkte niet optimaal

Acrobits – Zeer goed kwaliteit en stabiele applicatie, alleen background jammer genoeg voor inkomende gesprekken werkte afwisselend .

Groundwire – Van de zelfde makers maar dan veredeld laat maar zeggen. Voor de rest was bevinding zelfde als acrobits.

Bria – Super geschikt voor Swyx. Kwaliteit van geluid is bijna net zo goed als acrobits. De doorslag voor mij was dat Bria perfect werkt in de background en elk inkomend gesprek netjes aankomt. Ook de compressie keuze is perfect en gaat hier goed mee om. Heeft een volledige vpn support en houdt de tunnel perfect (op pptp) open ook naar het omschakelen van wifi naar wifi station of van wifi naar 3G of van 3G naar wifi het maakt niet uit hij blijft verbonden.  Deze gebruik ik nu al een tijdje en ben er zeer tevreden over, ondanks dat er een kleine bug in zit wanneer je aan een wifi gekoppeld zit, dan wil hij wel eens de melding geven dat de verbinding slecht is maar daar merk je niks van onder een gesprek. Ik heb er al rijdend mee gebeld in de auto (30 min. / 40 km lang) zonder verbinding te verliezen. Ook heeft deze een button op je keypad voor voicemail die naar instelling ook functioneel is op de Swyx.

Kortom mijn  ondervinding is dat Bria momenteel de beste heeft voor de combinatie vpn/swyx/3G. Voor geluidskwaliteit is Groundwire/acrobits de beste maar dat is bijna niet merkbaar met Bria. Ik ben nu intern 24 uur bereikbaar en kan daardoor lekker de hele dag op bed blijven liggen 🙂

Arno wederom bedankt!

Over Wilco Steenbergen accountmanager Voip & Data Adfocom Automatisering

Een Swyx-o-holic is iemand met de overtuiging dat SwyxWare een superieur systeem is. Dat alle andere systemen slechts een schaduw van de zuivere programmeercode zijn. De overtuiging is gebaseerd op een document genaamd "SwyxWare.pdf '. De echte Swyx-o-holic is er van overtuigd dat op een dag het ware pad van programmeren gevonden wordt en na deze openbaring zullen er nooit meer enige bugs in software te vinden zijn. Anderen zijn er van overtuigd dat het gewoon een systeem is waar telefoongesprekken beter mee gevoerd kunnen worden....
Dit bericht werd geplaatst in Uncategorized en getagged met , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s