Bellen over 3G met Swyx (Iphone/Android/Windows Mobile/Nokia)

3G status informatie uitwisselen met client software gebaseerd op HTML naar Iphone en Android had ik al eens geblogged. Net als SIP client koppelingen om te bellen (zie deze artikelen https://swyxoholic.nl/?s=iphone). Vandaag kwam een van de relaties echter met de vraag. Hoe kan ik er voor zorgen dat bepaalde clients altijd met G.729 (compressed codec ong. 24 kBits per call) bellen. Vooropgesteld dat moet je niet willen tenzij je niet anders kunt. Omdat normaal gesproken je de compressie als fallback wilt gebruiken voor het geval je een keer weinig bandbreedte hebt. Dat klopt was de reactie maar ik wil met mijn Iphone en Android toestellen over 3G bellen en het moet goed blijven gaan ook als er naar een zwakker 3G gebied geroamed wordt…

De instelling om te realiseren dat een client altijd met G..729 belt bleek op een hele rare plek te zitten, namelijk bij de eigenschappen van een user op het tabblad:

Properties for User Wilco Steenbergen tabblad Lxxx

Properties for User Wilco Steenbergen tabblad Lxxx

In het geval je compressie voor de client wil hebben moet het vinkje ‘Always compress Voice Data (G.729) uiteraard AAN staan.

Toegegeven, ik denk niet dat er een organisatie te vinden is die hier garanties op gaat afgeven. Maar bellen via 3G werkt voor deze klant mooi wel🙂 O ja, en intern een Wifi netwerk… uiteraard zorgen dat die de voorkeur heeft meer bandbreedte is altijd beter.

Met dank aan Arno!

Over Wilco Steenbergen accountmanager Voip & Data Adfocom Automatisering

Een Swyx-o-holic is iemand met de overtuiging dat SwyxWare een superieur systeem is. Dat alle andere systemen slechts een schaduw van de zuivere programmeercode zijn. De overtuiging is gebaseerd op een document genaamd "SwyxWare.pdf '. De echte Swyx-o-holic is er van overtuigd dat op een dag het ware pad van programmeren gevonden wordt en na deze openbaring zullen er nooit meer enige bugs in software te vinden zijn. Anderen zijn er van overtuigd dat het gewoon een systeem is waar telefoongesprekken beter mee gevoerd kunnen worden....
Dit bericht werd geplaatst in Uncategorized en getagged met , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s