Analoge apparatuur en VoIP

Alhoewel de wereld om ons heen in een rap tempo digitaliseert ontkomen we er in de praktijk niet aan dat er een installed base aan analoge apparatuur wordt gebruikt. Denk b.v. aan het reeds bestaande DECt netwerk, de fax, de frankeermachines etc.

Primair verdient het de aanbeveling om deze technologieën waar mogelijk te digitaliseren. DECt netwerken laten zich prima vervangen door de Vast/mobiel integratie oplossingen via GSM (zie https://swyxoholic.nl/2010/08/27/swyxit-mobile-v7-01-for-blackberry/). De fax is natuurlijk prima op te lossen door gebruik te maken van de digitale fax mogelijkheden binnen de centrale (hierover later meer). De frankeermachines staan ook niet stil en zijn tegenwoordig ook in IP variant te verkrijgen.

Mocht er toch nog een analoog device gekoppeld moeten worden dan zijn er altijd nog de IP-analoog boxen (IP a/b adapters) beschikbaar, denk daarbij aan apparatuur van Linksys, Audiocodes of Grandstream. Welke oplossing het beste geschikt is voor uw situatie is geheel afhankelijk van de wensen en zal dus per geval bekeken moeten worden.

Over Wilco Steenbergen accountmanager Voip & Data Adfocom Automatisering

Een Swyx-o-holic is iemand met de overtuiging dat SwyxWare een superieur systeem is. Dat alle andere systemen slechts een schaduw van de zuivere programmeercode zijn. De overtuiging is gebaseerd op een document genaamd "SwyxWare.pdf '. De echte Swyx-o-holic is er van overtuigd dat op een dag het ware pad van programmeren gevonden wordt en na deze openbaring zullen er nooit meer enige bugs in software te vinden zijn. Anderen zijn er van overtuigd dat het gewoon een systeem is waar telefoongesprekken beter mee gevoerd kunnen worden....
Dit bericht werd geplaatst in Uncategorized en getagged met , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Een reactie op Analoge apparatuur en VoIP

  1. Frank Eertje zegt:

    Je kunt ook je frankeermachine aansluiten in je netwerk en met je telefoontoestel bedienen, waardoor je 12% op portokosten kunt besparen. Uiteraard moet je de juiste leverancier selecteren.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s