Swyx-HardPhones

Siemens is al weer enige tijd met een nieuwe lijn telefoons op de markt gekomen. Voor Swyx is dat de nieuwe L6xx lijn toestellen. Uiteraard betekende dit op langere termijn dat de oudere lijn toestellen van de markt zouden verdwijnen. Als u dus uw telefoonpark wilt uitbreiden met “dezelfde” toestellen is het zaak er nu vlot bij te zijn. Voor alle duidelijkheid de oude toestellen blijven gewoon ondersteunt ook in de nieuw aangekondigde SwyxWare versie 8.

Wel is het zo dat in SwyxWare 8 de ondersteuning voor het H323 protocol komt te vervallen en dus alleen SIP nog het protocol is wat wordt ondersteunt. Elk device dat geen SIP ondersteunt kan vanaf versie 8 niet meer gebruikt worden. Een goed voorbeeld is b.v. het L420 toestel = Siemens Optipoint 400 standaard (let op zonder toevoeging, ik heb het dus niet over de L420s, L420e of L420p). Dit is een toestel dat al jaren niet meer verkocht wordt, de kans dat u die heeft is derhalve erg klein. Bij twijfel over zo’n toestel of een ander device kunt u uiteraard altijd contact opnemen voor nadere informatie.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *