Stabiliteit?

Het gebeurt vaak dat in gesprek met organisaties die nog met een traditionele centrale werken er oprecht kritische vragen gesteld worden over de stabiliteit van een VoIP oplossing. Bijzonder als je samen naar de verschillende installaties en oplossingen kijkt dat je eigenlijk altijd tot de conclusie komt dat je met Swyx veel meer zekerheid kunt bouwen dan dat men met een traditionele centrale kon bereiken.

In een huidige traditioneel scenario is de centrale over het algemeen volledig opgebouwd uit “single point of failures”. Immers 1 centrale, 1 voeding, 1 type buitenlijn gekoppeld etc.

Met een Swyx VoIP telefooncentrale kun je meerdere kanten op wat oplossingen betreft. Ik veronderstel dat iedereen in deze tijd kan bedenken hoe je hardware redundancy kunt doorvoeren op een gemiddelde Windows server, de basis voor de Swyx telefooncentrale. Buiten dat is het natuurlijk altijd leuk om door te praten over de diverse koppelingen met buitenlijnen: ISDN, (meerdere) SIP OUT via Internet, GSM en Wifi.
Dat is zeg maar 3 tegen 1 in vergelijk met het huidige traditionele scenario.

Nog leuker wordt het als we van een standby server scenario uitgaan. Bij Swyx kun je voor een relatief laag bedrag standby license kopen, en op die manier een tweede server er naast zetten met alle eerder genoemde buitenlijn mogelijkheden.
Dat is zeg maar 3 keer 2 tegen 1 in vergelijk met het huidige traditionele scenario.

Nog veel leuker wordt het als we van een standby server scenario uitgaan over 2 locaties met de genoemde gateway services.
Dan hebben we op 2 locaties een 3 keer 2 tegen 1 oplossing in vergelijk met het huidige traditionele scenario.

Kan het nog gekker?
Ja een standby server scenario over 2 locaties, koppelen met Swyx link met een 2e locatie die is voorzien van een standy server scenario over 2 locaties.
Volgens mij is het dan een 2 x 2 locaties met een 3 keer 2 tegen 2 keer 1 oplossing in vergelijk met het huidige traditionele scenario.

Draaf ik door? misschien wel, maar zonder gekheid, dat laatste scenario gaan we wel bouwen op zeer korte termijn… een schets:

Swyx failover/redundancy op basis van standby servers

Swyx failover/redundancy op basis van standby servers

Over Wilco Steenbergen accountmanager Voip & Data Adfocom Automatisering

Een Swyx-o-holic is iemand met de overtuiging dat SwyxWare een superieur systeem is. Dat alle andere systemen slechts een schaduw van de zuivere programmeercode zijn. De overtuiging is gebaseerd op een document genaamd "SwyxWare.pdf '. De echte Swyx-o-holic is er van overtuigd dat op een dag het ware pad van programmeren gevonden wordt en na deze openbaring zullen er nooit meer enige bugs in software te vinden zijn. Anderen zijn er van overtuigd dat het gewoon een systeem is waar telefoongesprekken beter mee gevoerd kunnen worden....
Dit bericht werd geplaatst in Uncategorized en getagged met , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Een reactie op Stabiliteit?

  1. Pingback: Telefooncentrales bedrijven steeds vaker doelwit crimineel | Swyx-o-holic's Blog

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s