Swyx en Microsoft rich presence status in grafieken en statistieken dashboard

Recentelijk kreeg ik een leuke vraag van een relatie. Kunnen we van de presence van de gebruikers via Swyx ook statistieken en grafieken inzien op een dashboard?

Swyx heeft een mooie integratie met Windows/Microsoft Office presence. Overal in Windows en office waar de Microsoft presence status wordt weergegeven loopt deze gelijk aan de Swyx rich presence en vice versa. De functionaliteit en mogelijkheden van Swyx rich presence blogde ik al eens eerder: http://swyxoholic.nl/2011/05/19/swyxware-2011-rich-presence/

Microsoft office en Microsoft Window Presence en Swyx Rich presence

Nu is Swyx niet gemaakt om statistieken en grafieken weer te geven. Er wordt wel-is-waar veel data vastgelegd, waaronder onder andere call detail records data. Maar het vastleggen van de rich presence statussen buiten de live weergave is niet iets waarin Swyx standaard voorziet.

En daar lag natuurlijk een leuke uitdaging. Het koste wat creativiteit in zowel scripting als Excel vaardigheden maar uiteindelijk biedt dit in combinatie met de BI mogelijkheden van SharePoint wel een prachtige oplossing met standaard tools:

Swyx en Microsoft Office status statistieken

Microsoft office en Microsoft Window Presence en Swyx Rich presence 2

 

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *